Tűzvédelmi bemutatót tartottak Székesfehérváron- Hogy ne legyen tűz elnevezéssel

Tűzvédelmi bemutatót tartottak Székesfehérváron- Hogy ne legyen tűz elnevezéssel

Már nem először tartott tűzvédelmi bemutatót Székesfehérváron, a régi ruhás piac helyén lévő parkolóban a Fehérvári Tűzoltó Egyesület és az Alba Tűzőrség. A program a továbbiakban is folytatódni fog.

A Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnöke, Koppán Viktor elmondta, hogy a legtöbb lakástűz emberi mulasztásra, gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza. Napjainkban szerencsére csökken a lakástüzek száma, azonban az emberi viselkedés, magatartás nem minden esetben megfelelő a keletkező tüzek során. A tűz gyorsan, másodpercek alatt terjed, az első dolgunk a tűzoltók és az épület többi lakójának az értesítése legyen. Ezek után, ha esélyt látunk a tűz megfékezésére és eloltására, akkor azonnal el kell kezdeni. 

A 112-es segélyhívón keresztül lehet értesíteni a tűzoltóságot, és fontos elmondani, hogy mi a tűz keletkezésének pontos címes, mi ég, milyen károk vannak, mit veszélyeztet a tűz, valamint fel kell hívni a figyelmet a személyi sérülések lehetőségére, valamint meg kell adni saját azonosító adatainkat. A tűzvédelmi akció során a lánglovagok bemutatták a lakástüzek gyakori kiváltó okait és azokat a tűzvédelmi eszközöket, melyek alkalmasak a megelőzésükre. Megismertették az érdeklődőkkel, hogy mik a legfontosabb teendők, ha felröpülne a vörös kakas. A bemutató során nemcsak szóba kerültek a füstérzékelő, a tűzoltó takarók és porral oltók, hanem helyes használatukat is bemutatták a tűzoltók.