Az Alba Tűzőrség számos tűzoltónak biztosít munkahelyet

Az Alba Tűzőrség számos tűzoltónak biztosít munkahelyet

2018. augusztus végén megalakult az Alba Tűzőrség, amely az önkéntesekből álló, két éve újjáalakult Fehérvári Tűzoltó Egyesület tagjaiból áll. Ezen alkalomból látogatást tett a Vásárhelyi úti bázison a Székesfehérvár polgármestere, Cser-Palkovics András, valamint a német testvérvárosunk, Schwäbisch Gmünd tűzoltóságának a küldöttsége.

A Denso Magyarország Kft. részére létesítményi tűzoltósági feladatokat lát el az Alba Tűzőrség, amivel 42 tűzoltónak biztosít munkahelyet. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület megfelelően képzett önkéntesei az elmúlt években több beavatkozásban is részt vettek, legfőképp létszámban tudják támogatni a hosszabb ideje helyszínen dolgozó hivatásos kollégáikat, leváltva őket.

A polgármester a látogatást követően elmondta, hogy a Vásárhelyi bázissal rendelkező egyesületnek számos előnye közül a legnagyobb, hogy Székesfehérvár egyik legnagyobb városrészét szükség esetén előbb elérik, mint a tűzoltólaktanyából kivonuló tűzoltók, így adott esetben, időben elkezdődhet a beavatkozás, mivel a tűzoltók munkájában az idő fontos tényező, ezért minden perc számít. Ezért az Alba Tűzőrség fontos, segítő feladatokat lát el, amiért Székesfehérvár önkormányzata és a Városgondnokság is támogatja őket.